«Αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου και μαθαίνω να τα διαχειρίζομαι» .

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 07.03.2023 στο Σχολείο μας η ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα : « Αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου και μαθαίνω να τα διαχειρίζομαι » . 

Ευχαριστούμε θερμά το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου για τη συνεργασία και ιδιαιτέρως την ψυχολόγο κα. Τσουνέλλη Κωστούλα για την τόσο κατατοπιστική παρουσίαση.

 Συγκεκριμένα η κα Τσουνέλλη αναφέρθηκε στα συναισθήματα που καθημερινά βιώνουν τα παιδιά μας (άγχος, θυμό,λύπη,σχολική αποτυχία) και πώς αυτά επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τον ψυχισμό τους.

Στόχος της επιμόρφωσης ήταν πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά να ανγνωρίσουν τα συναισθήματά τους, να τα εκφράσουν λεκτικά, να τα κατανοήσουν , να τα αποδεχτούν και τελικά να καταφέρουν να τα διαχειριστούν.

 Προτάθηκαν παιγνιώδεις δραστηριότητες που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικοί μέσα στην τάξη και άλλες αντίστοιχα για τους γονείς στο σπίτι. 

Επίσης, μιλήσαμε για το πώς η συμπεριφορά των γονέων και των δασκάλων επηρεάζει την εικόνα που έχουν τα παιδιά για τον εαυτό τους και αναφέρθηκαν δραστηριότητες που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση των παιδιών. 

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, μία «βιωματική συζήτηση» μεταξύ ψυχολόγου-εκπαιδευτικών-γονέων , όπου συζητήθηκαν συγκεκριμένα περιστατικά. Στο τέλος, η κα. Τσουνέλλη μας πρότεινε σχετική βιβλιογραφία, όπου μπορούμε να ανατρέξουμε. 

Πηγή: https://blogs.sch.gr/4dimnaxo/?s=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B6%CF%89+%CF%84%CE%B1+%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC+%CE%BC%CE%BF%CF%85&submit=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7